Frittmann Ezerjó - aranyérmes. Kiváló volt a 2011-es évjárat: a fehérboroknak kedvezett az idei VinAgora

 

Június 15-17. között rendezte meg a Borkultúra Kft. Magyarország legrangosabb és egyetlen akkreditált nemzetközi borversenyét, a 13. VinAgora Nemzetközi Borversenyt Budapesten, a Hotel Mercure Budában. A megmérettetésre rekordszámú, 630 nevezés érkezett 20 országból.
A külföldi országok közül a legtöbb mintát Uruguay küldte, majd őt követte Ausztrália, Szlovákia, Brazília, Románia, Horvátország, Németország. Érkeztek még minták Ausztriából, Bulgáriából, Bolíviából, Csehországból, Franciaországból, Olaszországból, Japánból, Libanonból, Szlovéniából, Spanyolországból, Svájcból és Tunéziából.
Az 58 főből álló nemzetközi zsűri keményen dolgozott, hogy tudása szerint a legjobb döntést hozza meg a három nap alatt. A zsűri tagja volt Matthew Stubbs, angol származású Master of Wine is. A zsűri összetétele biztosította a hagyományos európai borszakmai szempontok és a piac- és fogyasztóorientált angolszász szemlélet érvényesülését (többgenerációs európai bortermelők és Master of Wine bírálók).

A részletes eredménylista megtalálható a www.vinagora.hu weboldalon.


 

A VinAgora Nemzetközi Borverseny különleges, a nagyközönségnek szóló kísérő programja a VinAgora Borgálalesz, amelyet június 30-án rendeznek meg a Boscolo Konferencia Központban. A Borgálán megkóstolható lesz az összes nevezett bor, amely a nevező borászok által válogatott különleges kínálatot vonultatja fel. A kóstolást még izgalmasabbá teszi a borok mellett található bírálati lap, amelyen a zsűri részletes bírálata lesz olvasható. Két érdekes előadás is várja a borkedvelőket: Szakács József a szarvasgombáról és kalapos társairól beszélget a résztvevőkkel, Légli Ottó, Szepsy István, Tiffán Ede és Zilai Zoltán pedig vaksötétben kóstolja össze a verseny Champion díjas borait más világhírű csúcsborokkal a különleges borok rejtelmeit keresői számára, illetve aki szeretné, maga is kipróbálhatja, milyen bírálóként pontozni.

Sajtóközlemény letöltése

 

входит редизайн чтоoraboteблога продвижениетуртоп 10 яндекса сайтовлечить пародонтозмакияж лето 2017как поступить в вуз в италииЧехунов Денис прокурор