„forgalomba hozatali engedély” számának feltüntetése a borscímkén !

Március 1-jével változott a forgalomba hozatali engedélyek ügyintézésének a rendje. A 127/2009 FVM rendelet 38.§ (3) bekezdés szerint „A borászati hatóság a forgalomba hozatali engedély iránti kérelemhez kapcsolódó minták leadásakor közli a forgalomba hozóval a forgalomba hozatali engedély négy karakterből álló azonosítóját.” Az azonosító jelenleg egy négy betűből álló karakter Pl.: ABCD

"A 127/2009 FVM rendelet 38.§ (3) bekezdés szerint „A borászati hatóság a forgalomba hozatali engedély iránti kérelemhez kapcsolódó minták leadásakor közli a forgalomba hozóval a forgalomba hozatali engedély négy karakterből álló azonosítóját.” Az azonosító jelenleg egy négy betűből álló karakter Pl.: ABCD.

A rendelet 51/A § szerint a forgalomba hozatali engedély azonosítóját fel kell tüntetni a címkén, amelyet az alábbi feliratok előzhetnek meg:

- „L”,

- „NÉBIH”,

- „FHE” vagy

- „forgalomba hozatali engedély”.

Ez a kötelezettség nem vonatkozik azon borászati termékekre, amelyek esetében a forgalomba hozatali engedély azonosítójához tartozó tételszámot vagy tételszámokat a forgalomba hozó a forgalomba hozatalt megelőzően bejelentette a NÉBIH részére.

Január 1-jétől változás továbbá, hogy a földrajzi jelzés nélküli borokon a származási országot az alábbi betűmérettel kell feltüntetni (51/B §):

- 1 liter feletti kiszerelés esetén minimum 5 mm,

- 201 ml–1000 ml között minimum 4 mm,

- 51 ml–200 ml között minimum 3 mm,

- 50 ml-ig minimum 2 mm.

A rendelet 31.§ (4) és (6) bekezdései szerint

- az analitikai vizsgálatokhoz 2 db, egyenként legalább 0,5 liter űrtartalmú tételazonos mintát kell leadni.

- az érzékszervi vizsgálatokhoz, amennyiben

- a borászati hatóság végzi további 1 db, legalább 0,5 l űrtartalmú palack;

- Helyi Borminősítő Bizottság végzi, úgy annak működési szabályzatában meghatározott számú és űrtartalmú minta szolgál érzékszervi bírálatra. "

url вашегоебип сорокинрегистрация контактеmelannett лимфодренажультразвуковая чистка зубов air flowвиза в китай в краснодаресколько стоит поставить брекеты на зубысупермаркет класс адрес