Jó úton a Generosa

Kiváló tulajdonságai különösen kitűnnek az alföldi viszonyok között. Nagy előnye, hogy későn fakad, így még az április végi fagyok sem tesznek kárt benne. Emellett kiváló téltűrő, s ha netán fagykár érné, a mellékrügyekből jól regenerálódik. De nagy erénye a szárazságtűrés is, e téren messze fölötte áll a Kunsági borvidéken termesztett borszőlőknek. Ugyanakkor nem érzékeny a rothadásra (ámbár ha már egyszer fog rajta a fertőzés, hamar tönkre is teszi a fürtöt), megbízhatóan és jól terem; hosszú távon is képes a 15-16 tonnás hektáronkénti termésátlagra. Fölálló, vékony vesszői, ritka lombja és kisszámú hónaljhajtása miatt kevés zöldmunkát igényel.

A Generosa telepítése az utóbbi években kapott nagyobb lendületet, jelenleg közel 200 hektáron termesztik. Tőkéje magas és középmagas kordonra, ernyőművelésre és gépi szüretre is alkalmas. Rövid csapon vagy félszálvesszőn egyaránt jól terem. Az eddigi termesztési tapasztalatok fényében a szakemberek homoktalajon 8, kötött földön pedig 6,6 rügyet ajánlanak meghagyni négyzetméterenként. A termés homokon 20,6, kötött talajon 19,6 átlagos mustfokkal érik.

Jó úton a Generosa - Magyar Mezőgazdaság

seo заказатьреклама мобильнаяgdetraffic.comзаказатьспрос скрытыйобувь украинского производства интернет магазинкупить индукционную сковородуbravoil франшизалобановский александр фото