Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 3.)

A peronoszpóra, a késői fajtákban, még mindig jelentős veszélyként leselkedik a szőlőre. Az elmúlt héten újabb fertőzési ciklus indult el peronoszpóra esetében. Ennek tünetei a napokban fognak megjelenni. Elsősorban a felső, vitorla alatti fiatal levelek fertőződhetnek erősen. A leveleken megjelent tüneteket vegyük komolyan, mert a későbbiekben a levek fonáki részén képződő ezüstszínű penészgyepről a konidiumok lemosódnak a fürtökre és a továbbiakban a bogyók károsodása is elkezdődhet.

Azokon a helyeken, ahol a lisztharmat jelen volt év közben az ültetvényben, ott lisztharmat ellen még kell a felszívódó szereket használni, mert ezeken a helyeken csak kénnel védekezve a fiatal lombot nem tudjuk megvédeni a fertőzéstől. A fiatal lomb védelme azért fontos, mert 1 hónap múlva ezek a levelek fogják ellátni az éréshez szükséges tápanyaggal a fürtöket.

Általában azonban a többi fajtában a mostani időszaktól már a kontakt (réz és kén) készítmények használata elegendő. A többségében zsendülő bogyókat tartalmazó fürt már nem fertőződik tovább.

tovább>

payperprofits comtransiberian ticketsопишите алгоритм работы поисковых системпоминанийкак пропиарить инстаграмgoogle adwords реклама видеомаркетинг кит что входитпродвижение сайта в гугле самостоятельно бесплатноалександр лобановский класс