XXVI. Kunsági Borvidéki Borverseny /// FELHÍVÁS!

A Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2024. április 12-én Kiskunhalason rendezi meg a XXVI. Kunsági Borvidéki Borversenyt.

A versenyre nevezhető minden a Kunsági borvidéken termelt szőlőből készült bor, valamint az abból készült csemege-, fűszerezett bor, gyöngyöző bor, habzóbor, pezsgő, bor-, borseprő-, törköly párlat, amelyet a törvényben előírtak szerint állítottak elő és kezeltek. A forgalmi borok kategóriájában a NÉBIH NBI által kiadott engedéllyel rendelkező termékek nevezhetők.

Termelői borok kategóriájában azok a borok nevezhetők, melyek kereskedelmi forgalomban nincsenek és a termelők legalább 500 liter készlettel rendelkeznek.

Muzeális borok kategóriájában a 2018-as, vagy az azt megelőző évjáratok borai nevezhetők.

A borversenyre korlátozás nélküli számú minta nevezhető a mellékelt jelentkezési lapon/lapokon, annak értelemszerű kitöltésével. A jelentkezési lap letölthető a www.kunsagiborvidek.hu weblapról is.

----
 A nevezési lap beküldési határideje: 2024. április 1.

----

A nevezési lapot a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre kérjük megküldeni.

A nevezési díj, tételenként 5.000 Ft, amelyet a nevezés elküldésével egyidejűleg kérünk átutalni a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa 11732002-20350149 számú számlájára. A nevezési díj átutalását követően számla kerül kiállításra, melyet a borversenyre nevezőnek emailen/postán megküldünk.

A verseny résztvevője termékenként 2 db 0,75 l-es vagy ennél nagyobb mintát juttat el a verseny rendezőjének. Amennyiben az eredeti kiszerelés kisebb, (0,3; 0,5 l), abban az esetben 3 db minta szükséges. A benevezett termékek mintáinak leadására 2024. március 25 - 28. között, 9-12 óra között van lehetőség. Az azonosíthatóság érdekében a forgalmi borok, gyöngyözőborok és pezsgők esetén a kereskedelmi forgalomban alkalmazott címkét, termelői borok és egyéb termékek esetében a palackokon helyezzenek el bortétel azonosítására alkalmas címkét, melyen tüntessék fel a termelő nevét, címét, a termék fajtáját, termőhelyét, évjáratát, és osztályba sorolását.

 

A mintaátvétel helye:

- Soltvadkerti Hegyközség (Soltvadkert, Szentháromság utca 11). - Galambosné Baka Andrea telefon: +36704898666

- MATE SzBI Kecskeméti Kutató Állomás (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szőlészeti és Borászati Intézet) (Kecskemét-Katonatelep) – Dr. Szabó Attila, telefon: +36704918936

- Izsáki Hegyközség (Izsák, Dózsa tér 3.) – Knábel László, telefon: +36704898708

 

A bíráló bizottság tagjait a szervező bizottság fogja felkérni, akik részére a névre szóló meghívót küldünk.

 

A borversenyen elért eredmények alapján a legeredményesebb termelő részére a borvidék vándordíja kerül átadásra. A legeredményesebb termelő cím odaítélésénél kizárólag a forgalmi borok eredményét vesszük figyelembe, egy termelő legfeljebb 8 terméket jelölhet a vándordíjra. A jelölés a mellékelt jelentkezési lapon történhet. A vándordíj odaítélése az (aranyérmes bor*5+ezüstérmes bor*3+bronzérmes bor*1)/vándordíjra jelölt bor képlet alapján kiszámított legmagasabb mutató alapján történik. A borversenyen a legmagasabb pontszámot elért 8-8 aranyérmes forgalmi fehér-, rozé-, és vörösborokat a borvidéki tanács nevezi a Bács-Kiskun Megye Bora összevetésre. Az aranyérmes forgalmi termékeknek a 43. Országos Borversenyre történő nevezése esetén a nevezési díj 50%-át a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa átvállalja.

 

Tisztelettel kérjük, hogy az Ön, illetve cége által előállított bor, borászati termék, párlat minél szélesebb körű nevezésével járuljon hozzá a borverseny sikeréhez, ezen keresztül termékei ismertségének növeléséhez.

 

Frittmann János

elnök

Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa

 

Letölthető dokumentumok:
https://files.fm/u/ggzbcqb5ct