Kadarka Nagydíj - 2023

2023. április 1-jén Kiskőrösön, 27. alkalommal rendezte meg az István Borház és Kiskőrös Város Önkormányzata, Kiskőrös Város Hegyközsége, a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend, valamint a Kiskőrösi Kadarka Kör, a Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borversenyt. A borverseny társrendezvénye volt a XIV. Duna-Tisza közi Agrár Expo és Gasztronómiai Fesztiválnak.

A XXVII. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny borbírálatát megnyitotta és a borbíráló bizottságokat köszöntötte Frittmann János, a borverseny fővédnöke, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmaközi ügyekért felelős alelnöke.

Tovább>

Eredmények>

XXV. Kunsági Borvidéki Borverseny

Nagy érdeklődés mellett zajlott le a XXV. Kunsági Borvidéki Borverseny.

Hat bizottságban 181 borminta került bírálatra.

1 nagy aranyérem

39 aranyérem

123 ezüst érem

15 bronzérem helyezés született.

Az arany- és ezüstérmes borok listája letölthető itt>


 

 

ONLINE SZIMPÓZIUM A TERMELŐI INTEGRÁCIÓS SZERVEZETEK MŰKÖDÉSÉRŐL

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az ágazati stratégiában kiemelten kezelte a termelői integráció kérdését mind a szőlőtermesztés, mint a borelőállítás területén. A jogszabályi környezet az elmúlt években lehetőséget teremtett a termelői integrációs szervezetek (TISZ) megalakítására, és jelentősen bővítette ezek működési körét és lehetőségeit. A tájékoztatás és az ágazati stratégiába foglalt célok megvalósításának elősegítése céljából a HNT az Agrárminisztériummal közösen online szimpóziumot szervez a TISZ-ek működésének kereteiről és részletes szabályairól.

tovább>

Április 1-től nyújtható be a kifizetési kérelem a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához

A kifizetési kérelem benyújtási időszaka: 2023. április 1 - 2023. július 3.

A kifizetési kérelmet az egyéni tervben szereplő tevékenység végrehajtását követően, de legkésőbb a jóváhagyott egyéni tervben megjelölt tevékenység végrehajtásának borpiaci évét követő borpiaci évben lehet benyújtani. tovább>

Borverseny felhívás

XXV. KUNSÁGI BORVERSENY - 2023

A borversenyre nevezhető minden a Kunsági borvidéken termelt szőlőből készült bor, valamint az abból készült csemege-, fűszerezett bor, gyöngyöző bor, habzóbor, pezsgő, bor-, borseprő-, törköly párlat, amelyet a törvényben előírtak szerint állítottak elő és kezeltek.

A nevezési határidő:

2023. április 10.

A nevezési lapot a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre kérjük megküldeni.

A nevezési lap letölthető a www.kunsagiborvidek.hu weblapról.

A mintaátvétel helye, ideje:

2023. április 11-én, 12-án naponta 9-12 óra között.

Soltvadkerti Hegyközség (Soltvadkert, Szentháromság utca 11). - Galambosné Baka Andrea telefon: +36704898666

MATE SzBI Kecskeméti Kutató Állomás (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szőlészeti és Borászati Intézet) (Kecskemét-Katonatelep) – Kővágó Róbert, telefon: +36707776779

tovább>felhívás

nevezési lap, borok besorolása, szabályzat